Cheap & chic: outlet stores

Over ongeveer een maand (8 januari) barst de wintersale los in Parijs. Hoe dichter we ‘D-Day’ naderen, hoe meer mijn Hollandse zûnigheid de kop opsteekt tijdens het winkelen. Want om nu de volle mep te betalen voor iets dat over een paar weken misschien wel voor het helft van de prijs in de schappen ligt….. aaaaargh nee, liever niet! Toch moeten er met de feestdagen voor de deur nog de nodige cadeautjes en partyoutfits geshopt worden. Gelukkig is een oplossing voor deze wereldproblemen ;) : outlet shops, waar je het hele jaar door koopjes kunt scoren. In en rondom Parijs zijn een aantal zeer fijne outlets te vinden van Franse en buitenlandse merken met dikke korting op de (oude) collectie. Ik heb hier de mooiste shoppareltjes op een rijtje gezet.

La Vallée Village

In Marne la Vallée, 35 km ten oosten van Parijs, vlakbij Disneyland, bevindt zich een waar ‘outlet dorpje’. Een gezellige winkelstraat met meer dan 120 merken die één ding gemeen hebben: veel korting! Van Franse toppers ( Céline, Sandro, Maje, Zadig & Voltaire) tot de bekende Italiaanse designers (Versace, Armani, Dolce & Gabbana, Missoni, Diesel, Guess) en veel ander leuks (o.a. Ugg Australia, Ralph Lauren, Micheal Kors en Superdry).

Tip: meld je van te voren aan op de website. Je kunt dan bij de informatiebalie op vertoon van je identiteitsbewijs een VIP-kaart ophalen met 10% kortingsbonnen, die je in alle winkels kunt gebruiken (korting op korting!).

Parijs shoppen

Foto: lavalleevillage.com

Bereikbaarheid

La Vallée Village is eenvoudig met de auto, RER of shuttlebus te bereiken. Met de auto rij je in zo’n 30 minuten vanuit Parijs naar Marne la Vallée (A4, afrit 12.1). Vanaf Gare de Lyon kun je de RER A nemen het station Val d’Europe/Serris Montévrain, vanwaar het nog zo’n 10 minuten lopen is. En vanaf Place des Pyramides gaat twee keer per dag een shuttlebus op en neer die voor 22 euro (retourtje) direct voor de deur afzet. Ook kun je een dagje shopplezier plezier perfect combineren met een bezoek aan Disneyland Parijs, dat op nog geen 5 minuten rijden bevindt.

Adres: 3, Cours de la Garonne, 77700 Serris

Openingstijden

Het outlet dorp is iedere dag geopend van 10.00 uur tot 19.00 (zaterdag tot 20.00 uur). Probeer, als het kan, het weekend te vermijden, want dan staan er soms letterlijk rijen dik voor de populairste winkels.

Outlet stores in Parijs

Ook in Parijs zelf zijn veel outlet stores te vinden. Zo’n beetje alle Franse merken hebben ergens in de stad een ‘stock’ met oude collecties voor een fijn(er) prijsje. De volgende adresjes mag je als koopjesjager niet missen:

outlet parijs shoppen

Stock Sandro 
26, rue de Sévigné, 4e

Stock Zadig et Voltaire 
22, rue du Bourg Tibourg, 4e

Stock Jonak
44, Bd de Sébastopol, 3e 

Stock Repetto
24 rue de Chateaudun, 9e

Stock Maje
9, rue du Cherche Midi, 6e

Stock Chloé
8, rue J.P Timbaud, 11e

Stock Alaia
18 rue de la Verrerie, 4e

Stock Les Petites
90 rue des Martyrs, 18e

Stock Sonia Rykiel
64, rue d’Alésia, 14e

Stock Cacharel 
114, rue d’Alésia, 14e