De handigste gratis Parijs apps

De tijd van hernia’s door het meezeulen van dikke reisgidsen en klungelen met uitgevouwen stadskaarten is voorbij. Anno 2014 check jij gewoon op je smartphone of tablet waar je lekker kunt eten, welke metro je moet pakken en zelfs hoe je het snelst bij een openbaar toilet komt. Ik heb de handigste en leukste Parijs apps een rijtje gezet:

 

Vervoer in Parijs

 

Visit Paris by Metro

Parijs app

Met deze praktische (Nederlandstalige!) app hebt je in mum van tijd het Parijse metronetwerk onder de knie. Vind met een paar knoppen jouw ideale metro (dag/weekend)kaart en de weg naar alle toeristische attracties.

Taal: o.a. Nederlands, Engels, Frans
Beschikbaar voor: iPhone, iPad & Android

 

Vélib’

parijs velib appVan plan Parijs met de fiets te verkennen? Deze app van het gratis fietsplan Vélib helpt je alle fietsstandplaatsen te vinden. Ook kun je eenvoudig zien waar een plekje vrij is om je fiets na gebruik achter te laten.

Taal: Frans
Beschikbaar voor: iPhone, Blackberry, Windows & Android

 

Eten & drinken

 

La Fourchette

Parijs restaurant app

Met La Fourchette kun je reserveren bij jouw favoriete restaurant of een nieuwe eetgelegenheid zoeken op basis van de gewenste locatie, keuken, prijsklasse en beoordelingen. Ook staan er regelmatig interessante aanbiedingen op van restaurants waar je met 30% korting op de kaart kunt eten.

Taal: Engels en Frans
Beschikbaar voor: iPhone & iPad

 

Paris Marchés
parijs app markt
Zin in een vitamine boots of wil je Franse specialiteiten voor het thuisfront inslaan? Met deze app vind je groenten/fruit-, vis-, bloemen- en delicatessenmarkten in ‘jouw’ arrondissement.

Taal: Frans
Beschikbaar voor: iPhone & iPad

 

Sightseeing

 

Pocket Guide Paris

Parijs app
Verschillende sightseeing, kunst en gastronomische wandeltochten door Parijs. Van een Haussmann archicuituurtocht tot een Chocolate & Pastry walking tour. Om de wandeltochten offline te gebruiken moeten je betalen (€ 2,70 tot € 5,50), maar ook ideaal om vanaf een wifi-spot inspiratie op te doen voor trekpleisters in de buurt.
Taal: o.a. Nederlands, Engels en Frans
Beschikbaar voor: iPhone & iPad

 

My Little Paris

Parijs app De Cityguide van My Little Paris wijst je de weg naar bijzondere restaurants, hippe winkels (met korting promo’s!) en nieuwe exposities. Originele tips die je niet snel op andere toeristen websites en in reisgidsen vindt.

Taal: Frans
Beschikbaar voor: iPhone, iPad en Android

 

 

My Paris Street Artparijs kunst app

Als je van street art houdt mag deze app niet je lijstje ontbreken. Met ‘My Paris Street Art’ vind je de mooiste kunstwerken verspreid over Parijs en kun je zelf street art spotten en toevoegen.

Taal: Frans
Beschikbaar voor: iPhone & Android

 

Free & Frugal Paris free fregal paris

Paris on a budget? Deze app biedt een lang lijst aan gratis bezienswaardigheden en activiteiten in Parijs. Ook kun je eenvoudig betaalbare eet-, drink en shopadresjes vinden.

Taal: Engels
Beschikbaar voor: iPhone, iPad & Android

 

Altijd handig

 

Paris Toilettes app parijs toilet

Niets is zo vervelend als met hoge nood door Parijs zwerven en geen wc vinden. Paris Toilettes biedt de oplossing en wijst je snel de weg naar het dichtstbijzijnde publieke toilet.

Taal: Frans
Beschikbaar voor: iPhone
Wifi Finder wifi parijs app

Zonder wifi betaal je voor apps die je niet online kunt gebruiken dure roamingkosten. Gelukkig heb je op veel plaatsten in Parijs gratis hotspots. Deze app helpt ze je vinden.

Taal: Engels
Beschikbaar voor: iPhone, iPad en Android

 

Google Translate app parijs

De menu kaart ontcijferen of de weg vragen? Altijd handig: een woordenboek op zak.

Taal: o.a. Nederlands, Engels, Frans
Beschikbaar voor: iPhone, iPad en Android