Het dak op! Rooftops in Parijs

De Eiffeltoren beklimmen is een echte once in a lifetime… Maar gelukkig zijn er daarnaast nog vele andere plekken in Parijs waar je, zonder een uur wachten en bezweet van 1665 treden, kunt genieten van prachtig uitzicht over de stad. Met een drankje in je hand of een lekkere maaltijd voor je neus wel te verstaan. Maak kennis met Parijs’ mooiste rooftops!

1. Deli-cieux – Printemps

Een betaalbare maaltijd met uitzicht op de Eifeltoren, Sacre Coeur en heel veel ander moois. Op de negende en hoogste etage van het warenhuis Printemps kun je bij Deli-cieux plaats nemen in een strak wit stoeltje en genieten van een adembenemend uitzicht. Geen haute cuisine en topbediening, maar een kantine-stijl buffet, met heerlijke cheeseburgers en gegrilde zalm.

Déli-cieux - Printemps
66, bld Haussmann (9e arrondissement)
Tel: +33 1 42 82 62 76

 

2. Zariab by Noura – Institut du Monde Arabe

Op het dak van het Institut du Monde Arabe vind je het Libanese restaurant Zyriab by Noura. Heerlijke meze, lamsvlees spiesen en baklava met een fenomenaal uitzicht op de Seine en de Notre Dame. Wat prijzig (reken op zo’n 40-60 euro pp.), maar een ach, als je wat te vieren hebt…  Overigens kun je hier ook zonder een hapje te eten van dit uitzicht genieten. Naast het restaurant is namelijk een terras dat vrij toegankelijk is.

Zariab by Noura, Institut du Monde Arabe (9e etage)
1, rue des Fossés Saint-Bernard (5e arrondissement)
Tel: +33 1 55 42 55 42

Uitzicht vanaf het dak van L’Institut du Monde Arabe/ restaurant Zariab.

3. Le Quarante Trois – Holiday Inn

Wederom een terras op de 9e etage met prachtig uitzicht over de Parijse daken. Cocktailbar Quarante Trois op het dak van de Holiday Inn heeft, naast een 360◦C-view, een bijzondere kaart met klassieke en vernieuwende cocktails. Ga bijvoorbeeld voor de ´Anna K ´ met basilicum en provinciale kruiden of de ‘tais-toi laissez-moi faire’ (‘mond dicht, laat mij’), waarmee je bartender Matthieu carte blanche geeft een speciale, bij jou passende cocktail in elkaar te shaken. Mooi uitzicht en lekkere drankjes komen helaas wel met een prijskaartje: 15 euro voor een cocktail. Quarante Trois is alleen met mooi weer (geen regen) van mei tot oktober geopend. Vooraf reserveren!

Holiday Inn Paris Notre-Dame
4 Rue Danton (6e arrondissement)
Tel:  +33 1 81 69 00 60

Foto: Quarante Trois Paris

4. Mama Shelter

Hotel en restaurant Mama Shelter in het 20e arrondissement heeft ook een erg fijne rooftop met uitzicht over de stad. Als je nog niet in de vakantiestemming was, krijg je die ongetwijfeld te pakken op dit dakterras met loungebedden, tropische planten en pingpongtafels. Overdag is het dak alleen toegankelijk voor hotelgasten, ´s avonds kan iedereen hier eten. Althans, iedereen die bereid is € 59 neer te leggen voor een ‘dinner in heaven’ menu (met salades, gegrilde groenten, gegrild vlees of vis en taart toe) en tijdig reserveert via mail.

Mama Shelter
109 Rue de Bagnolet (20e arrondissement)
Tel: + 33 1 43 48 48 48
E-mail: food.paris@mamashelter.com

Foto: Mama Shelter