Le Paradis du Fruit

Waarom een aanrader?

Al jarenlang één van mijn favorieten in Parijs: Paradis du Fruit. Een veelzijdige en (grotendeels) gezonde kaart met salades, warme gerechten met groenten, vis, kip en quinoa en een gigantisch aanbod aan verse smoothies. Ook erg fijn (voor mensen die moeilijk kunnen kiezen) zijn de ‘assiettes à compenser’  met meerdere kleine gerechtjes. Op de kaart wordt met groene engeltjes en rode duiveltjes aangegeven wat een calorierijke en minder calorierijke keuze is. Bij de groene engeltjes wordt zelfs het aantal calorieën vermeld (bij de rode duiveltjes gelukkig niet ;) ). En dan zal ik nog bijna de geweldige dessertkaart vergeten. De ‘Cornet d’Amour’ (gigantische toren van ijs, fruit en slagroom), ‘J’aime les fruits’ (fruitsalade met een engeltje) en ‘Fondue du chocolade et fruits frais’ (chocoladefondue met een duiveltje) smaken net zo lekker als ze klinken.

De restaurants van Le Paradis du Fruit zien tiptop uit met een fris, modern en kleurrijk decor. Het enige nadeel is het feit dat de tafels vaak erg dicht tegen elkaar worden geplakt, waardoor je soms bijna bij een onbekende buuf op schoot zit.

Gelegenheid?

Eigenlijk is er altijd wel een goede gelegenheid om Le Paradis du Fruit te bezoeken. Wil je gezellig uiteten, maar je dieetboekje niet te buitengaan, dan kies je hier één van de vele gezonde opties. Heb je (of je tafelpartner) juist zin in een heerlijke ‘duivels’ vette of suikerzoete hap zit je hier ook goed!

 

Prijs: €€€€ Hoofdgerecht 12 – 18 euro, desserts 5,70 – 10,50

Adres: meerdere locaties

Paradis du Fruit Parijs

Parijs Paradis du Fruit

Gezond en iets minder gezond